Kireçlenme, kemiklerin ucunda taraf kayran kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü gidişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye saksılayabilir. Bu kalıp vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıihtiyarr. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha bir küme görülür. Ayrıca dokunaklı gaile hissetmek gibi güçlü fiziksel hareketlerde bulunan insanlarda, daha bir küme rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da kök nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve saksıinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Mebzul ongun su tüketin. Akarsu, eklemlere hamil sağlamlar. Bu yüzden her gün en az 8 boduç su derunmek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde süt, kefir, katık gibi ali kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Sebze ve sonuç tüketin. Kemik sağlamlığı derunin, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti ali olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin bir küme havaı sonucunda idrarla müşterek kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlamlığını sahiplenmek derunin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein itibarıyla ensesi kalın bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 itibarıyla ensesi kalın olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını müspet yönde etkiler. Yeşil çay derunin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye olduğu derunin, kemiklere hamil olur. Ayrıca kireçlenmeden kaynaklanan balkılara ve şteamülkinliğe bile bol hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak derunin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen mabeyinştırmalara için sonuç ve zerzevat itibarıyla ensesi kalın beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin patetik daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.